Ukupna količina otkupljenog kravljeg mlijeka u drugom kvartalu iznosila je 7,7 miliona litara, što je 1,6 odsto manje u odnosu na isti kvartal prošle godine.
Iz Monstata je saopšteno da prosječan sadržaj mliječne masti u drugom kvartalu, u odnosu na isti kvartal prošle godine bilježi pad od 0,1 odsto, dok je sadržaj proteina veći 0,5 odsto.
„U drugom kvartalu u odnosu na isti kvartal prošle godine zabilježen je pad u proizvodnji konzumnog mlijeka od 16,9 odsto, pavlake od 23,1 odsto, kao i fermentisanih mliječnih proizvoda od 0,3 odsto“, navodi se u saopštenju.
Pad je zabilježen i u proizvodnji kajmaka od 0,2 odsto, drugih žuto-masnih proizvoda od 88,8 odsto i sira od 2,6 odsto.
4 Odgovora
Nije neki znacajni pad u odnosu na proslu godinu..
Svi bi da poju zdravu i svjezu vareniku ,a niko da plati ,kada bi mogli dzabe to bi bilo najbolje
Otkup kravljeg mlijeka u drugom kvartalu opao je za 1,6% u odnosu na prošlu godinu, uz pad proizvodnje raznih mliječnih proizvoda.
Nažalost uništava se domaća proizvodnja a pospešuje uvoz